Treningens viktighet for helsen

En joggetur om dagen holder fettet borte fra magen. Dagens mennesker er så sterkt bundne til sofaen og kontorstolen at man må planlegge langt i forveien om man vil ta en tur på treningssenteret. Trening er derimot utrolig viktig for kroppen. Vil man ikke våkne opp syk og stiv når man blir eldre, må man prioritere trening så høyt man bare kan.

Det er ingen grunn til å overdrive, det er ingen vits i å bruke flere timer bak en styrkeautomat hver dag. Samtidig er det veldig viktig å holde kroppen gående, holde musklene i arbeid. Ellers bli man gammel og grå fortere enn man forestiller seg. En kjent komiker sa en gang at man kun er tjukk om man spiser mer enn man jogger.

Det 21. århundret er dessverre preget av en rekke unnskyldninger for enhver livssituasjon, selv om man har alle muligheter i verden til å endre livet sitt. Man har en unnskyldning for å være tjukk, for å være syk, man har til og med unnskyldninger for å ikke kunne leke med barna sine. Alt dette peker kun mot et fjell av ansvarsløshet som mennesker blir oppdratt på. Det er aldri vår egen feil, det er alltid noe annet som er i veien for vår lykke.

Snakker man med eldgamle mennesker som har levd i over et århundre, vil alle si det samme – ta deg en joggetur en gang i blant, stump sigaretten og hiv burgeren så langt vekk du bare klarer. Det er utrolig lett å være sunn – man må bare ikke være usunn. Forestill deg at du føler deg kjempebra, at kroppen din hyler av glede og musklene er sterke nok til å bære partneren din rundt. Føles det ikke godt?