Populære sporter i Norge

Norge er et veldig sportslig land. Kanskje det har med kulturen å gjøre – en stor del av historien i landet vårt er utrolig kjedelig. Bønder, bønder og atter bønder som gjorde det bønder gjør. Det fantes ikke mange aktiviteter utenom bondegården, ei heller flotte stadioner og treningssenter som de hadde i Europa siden begynnelsen av det 19. århundret.

Vi tok i stedet til skog og mark for å frigjøre energien. Man tok på seg skiene og skled ut av verandaen. Ti, femti, noen ganger opp til hundre kilometer ble tilbakelagt før beina ble så slitne at man måtte stoppe opp. De varmere månedene gikk man lange turer langs brygger og opp på de mest fantastiske fjell.

Dagens Norge er veldig ulikt bondenasjonen fra forrige århundret. Flotte stadioner står klare til å ta imot alle mulige idrettsfolk samtidig som tusenvis av lokale idrettslag kan hjelpe folk å komme i form. Fotball er og blir den mest populære sommersporten mens skiene aldri blir stående lenge i skapet om vinteren. Alpint, langrenn og skihopp er det nordmenn er kjent for. Ishockey blir stadig mer populært og etter Norges suksess i VM blir det nok bare mer og mer fokus på den røffe sporten.

Håndball er en sport som de aller fleste jenter har bedrevet en gang i livet, med stjernene fra Bekkelaget som klare forbilder. Norge blir bedre og bedre i forskjellige sportsgrener med tiden. Dette er en følge av vår velstand. Velferdsstaten har gitt folk mer tid til å ta vare på seg selv. Fotballklubber, basketballbaner, ja, til og med curlingbaner dukker stadig opp overalt. Vi kan velge og vrake mellom is, snø, gress og vann. Det er deilig å være norsk i Norge!