Fotball er livet!

Dette er noe alle fotballinteresserte vet, og selv de av oss som kanskje ikke er helt frelst vet at fotball er en utrolig god treningsform, og at det skaper et fellesskap som det er vanskelig å finne andre steder.

Fotball er spesielt viktig for barneidretten. Dette er ikke kun fordi man ønsker at barn skal bevege seg og være i fysisk aktivitet, men også fordi man ønsker at barna skal lære seg om lagspill, sportslig oppførsel og rettferdig spill. Her er det selvsagt også viktig at voksne går foran som gode forbilder, og også følger disse reglene for godt spill.

Det er noe spesielt med fotball, som deler oss opp i leire, helt uten noen egentlig tilknytning til de lagene vi velger å støtte. Nordmenn som aldri har satt sin fot i England støtter sine britiske lag med nebb og klør, og kjører på med lageffekter i klær og interiørdesign. Dette er det selvsagt ingenting i veien med, og det er også noe av det fine med fotballen – den bringer mennesker sammen. Supporterutstyr er en viktig del av dette, og man finner mye fint hos Supporters Place.

Om man kanskje ikke er så glad i å se på fotball, så er fotball fortsatt en utrolig god treningsform. Fotball krever mye av kroppen, og i motsetning til for eksempel jogging så får man fokus vekk fra selve treningen, mer over på underholdningsfaktoren og det faktum at man har det morsomt, og det kan være med på å gjøre treningen utrolig mye enklere å gjennomføre. Og det er nok noe de aller fleste av oss ønsker oss. Det trenger heller ikke å være så fryktelig seriøst. Et lite lag med kompiser eller kolleger kan gi mye fotballglede selv om man aldri tar det så langt at man spiller kamper eller turneringer.