Å unne seg noe

Mat

Selv om man gjerne vil være slank og veltrent, er det lov å unne seg noe ekstra en gang i blant. Det er ikke slik at man aldri skal spise kaker og godterier noen gang. Det er mengden som er avgjørende, og hvor ofte man spiser usunt. Dersom man spise sunt seks dager i uka, kan man kose seg litt ekstra på lørdag. Man kan spise litt fetere mat til middag, og til og med koste på seg en god dessert og litt godteri om kvelden. Man skal selvsagt ikke overdrive, men det er fint å belønne seg selv med en kosekveld. Når man har noe å se fram til, er det dessuten lettere å leve sunt resten av uka.

Når man først koser seg med god mat, skal man gjøre det med god samvittighet. Da skal man ikke telle kalorier eller tenke på vekten. Man skal i stedet nyte maten og den gode smaken. Hvis du syns du spiser litt for mye på lørdag, kan du gå en litt lengre tur på søndag, og trene av deg de ekstra kaloriene.

Avslapping

Trening skal heller ikke overdrives. Det er sunt å trene, men kroppen trenger også å slappe av noen ganger. For mye trening kan gjøre musklene anspente, og øke risikoen for skader. Trening skal etterfølges av avspenning. Noen ganger har man til og med lov til å være lat, og bare synke ned i sofaen. Når man slapper av, kan det også være trivelig å synke ned foran datamaskinen med et morsomt spill og morsomme og trivelige spill finner man online. Lage en kopp te og glem verden utenfor mens du spiller.

Ved å finne den perfekte balansen mellom sunnhet og velvære, mellom aktivitet og hvile, blir livet både lettere og bedre på alle måter. Finn en sunn og balansert livsstil som du kan leve med i lengden.